• Cultuurreis Medio

  Ontdek Rome in 7 dagen

 • Uw verblijf en maaltijden in de eeuwige stad

  U verblijft in een prima Guest House of B&B in het stadshart van Rome. Iedere ochtend kunt u genieten van een ontbijt in een nabijgelegen trattoria. Uw lunch bepaalt en betaalt u zelf. Uw avondmaaltijd nuttigt u ook in een authentieke Romeinse trattoria. Hier gebruikt u samen met uw gids onder het genot van een glas wijn een Italiaanse maaltijd en kunt u napraten over de afgelopen dag. De kok stelt het menu samen.

   

  Amor-Roma organiseert cultuurreizen met een goed gevuld programma. Wandelschoenen zijn zeker aan te raden.

   

  EXTRA: als u deze reis boekt ontvangt u een exemplaar van het boek 'Drie keer Rome' cadeau!

  broken image

  Elk aanbod van Amor-Roma valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

 • Medio

  7 dagen - 6 nachten

  broken image

  Dag 1

  Heenvlucht

  Op uw eerste vakantiedag vliegt u in de middag naar Rome. Of via Eindhoven of via Brussels Airport. Gerard Olthof, uw gids, ziet u op het vliegveld. Aangekomen, vertrekt u vanaf aeroporto Fiumicino of Ciampino per bus naar uw Guest House of B&B. Hier kunt u uw koffer(s) op uw kamer zetten en een moment voor uzelf nemen.
  's Avonds geniet u van uw eerste maaltijd in Rome.

  broken image

  Dag 2

  Sint-Pieter - Sint-Pietersplein - Opgravingen

  U start uw 7-daagse cultuurreis met een bezoek aan het met pilaren omringde Sint-Pietersplein. Vervolgens bezoekt u niet alleen de Sint-Pieter, maar ook de opgravingen onder de crypte. In de middag gaat u naar de Vaticaanse Musea, waar u de kunstschatten van het Vaticaan bewondert. Uw middag eindigt in de beroemde Sixtijnse Kapel met de grote fresco's van Michelangelo.

  broken image

  Dag 3

  Colosseum - Forum Romanum - Zuil van Trajanus

  In de ochtend bezichtigt u het Colosseum, waar ooit zeeslagen werden nagespeeld. Daarna bekijkt u de Triomfboog van keizer Constantijn en wandelt u over het Forum Romanum, waar u een uitgebreide rondleiding krijgt. Na de lunch ziet u de de Zuil van Trajanus van dichtbij en daarna geniet u van de kunstschatten uit de oudheid in de Capitolijnse musea.

  broken image

  Dag 4

  Spaanse trappen - Piazza Navona - Trevifontein

  U ziet in de ochtend een reeks bijzondere monumenten, zoals de Spaanse trappen, Piazza del Popolo en het Mausoleum van Augustus. In de middag gaat u naar Piazza Navona. U bezoekt ook het Pantheon. De oorspronkelijke bouw dateert uit 27 v. Chr. Daarnaast bekijkt u een aantal kerken. De dag eindigt bij de beroemde Trevifontein.

  broken image

  Dag 5

  Galleria Borghese - Campo dei Fiori - Tibereiland

  Op uw vijfde cultuurdag gaat u eerst naar de Galleria Borghese, met haar schitterende beeldenverzameling ooit gestart door kardinaal Scipione Borghese. Ook 's middags is er stevig programma, met onder meer de Gesù-kerk, Largo di Torre Argentina, Campo dei Fiori, het Tibereiland, de S. Maria in Cosmedin en de Bocca della Verità. Camera meenemen!

  broken image

  Dag 6

  Circus Maximus - Thermen van Caracalla - Ostia Antica

  Vandaag heeft u een bijzondere dag. In de ochtend ziet u de voormalig paardenrenbaan van Rome, het Circus Maximus. Ook de ruïnes van het bekende badhuis, de Thermen van Caracalla, staan op het programma. Verder de Aureliaanse stadsmuur en de Piramide van Cestius. In de middag wordt u rondgeleid over de opgravingen van de prachtige stad-ruïne, Ostia Antica.

  broken image

  Dag 7

  S. Maria Maggiore - S. Prassede, - S. Pudenziana  

  Als uw vlucht pas in de middag vertrekt, zit u in de ochtend zeker niet stil. U bekijkt de S. Maria Maggiore, een van de belangrijkste en grootste kerken van de stad. Daarnaast ziet u de vroegchristelijke S. Prassede en S. Pudenziana. U eindigt in de de S. Maria degli Angeli, gebouwd in de thermen van Diocletianus. U stapt hoe dan ook met een voldaan gevoel het vliegtuig in.

 • Ontdek onze 9 daagse cultuurreis

  Reispakket Esteso