• Cultuurreis Medio

  Ontdek Rome in 7 dagen

 • Uw verblijf en maaltijden in de eeuwige stad

  U verblijft in een prima hotel (of B&B) in het hart van Rome. Iedere ochtend kunt u genieten van een uitgebreid en uitstekend continentaal ontbijt. Uw lunch bepaalt en betaalt u zelf. Uw avondmaaltijd nuttigt u in een authentieke Romeinse trattoria. Hier kunt u onder het genot van een glas wijn genieten van een Italiaanse maaltijd. En napraten over de afgelopen dag. Het menu wordt samengesteld door de kok.

   

  Amor-Roma organiseert cultuurreizen met een goed gevuld programma. Wandelschoenen zijn zeker aan te raden.

   

  EXTRA: als u deze reis boekt ontvangt u een exemplaar van het boek 'Drie keer Rome' cadeau!

  Elk aanbod van Amor-Roma valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

 • Medio

  7 dagen - 6 nachten

  Dag 1

  Heenvlucht

  Op uw eerste vakantiedag vliegt u in de middag naar Rome. Of via Eindhoven of via Brussels Airport. Gerard Olthof, uw gids, ziet u op het vliegveld. Aangekomen, vertrekt u vanaf aeroporto Fiumicino of Ciampino per bus naar uw hotel of B&B. Hier kunt u uw koffer(s) op uw kamer zetten en een moment voor uzelf nemen.
  's Avonds geniet u van uw eerste maaltijd in Rome.

  Dag 2

  Sint-Pieter - Sint-Pietersplein - Opgravingen

  U start uw 7-daagse cultuurreis met een bezoek aan het met pilaren omringde Sint-Pietersplein. Vervolgens bezoekt u niet alleen de Sint-Pieter, maar ook de opgravingen onder de crypte. In de middag gaat u naar de Vaticaanse Musea, waar u de kunstschatten van het Vaticaan bewondert. Uw middag eindigt in de beroemde Sixtijnse Kapel met de grote fresco's van Michelangelo.

  Dag 3

  Colosseum - Forum Romanum - Zuil van Trajanus

  In de ochtend bezichtigt u het Colosseum, waar ooit zeeslagen werden nagespeeld. Daarna bekijkt u de Triomfboog van keizer Constantijn en wandelt u over het Forum Romanum, waar u een uitgebreide rondleiding krijgt. Na de lunch ziet u de de Zuil van Trajanus van dichtbij en daarna geniet u van de kunstschatten uit de oudheid in de Capitolijnse musea.

  Dag 4

  Spaanse trappen - Piazza Navona - Trevifontein

  U ziet in de ochtend een reeks bijzondere monumenten, zoals de Spaanse trappen, Piazza del Popolo en het Mausoleum van Augustus. In de middag gaat u naar Piazza Navona. U bezoekt ook het Pantheon. De oorspronkelijke bouw dateert uit 27 v. Chr. Daarnaast bekijkt u een aantal kerken. De dag eindigt bij de beroemde Trevifontein.

  Dag 5

  Galleria Borghese - Campo dei Fiori - Tibereiland

  Op uw vijfde cultuurdag gaat u eerst naar de Galleria Borghese, met haar schitterende beeldenverzameling ooit gestart door kardinaal Scipione Borghese. Ook 's middags is er stevig programma, met onder meer de Gesù-kerk, Largo di Torre Argentina, Campo dei Fiori, het Tibereiland, de S. Maria in Cosmedin en de Bocca della Verità. Camera meenemen!

  Dag 6

  Circus Maximus - Thermen van Caracalla - Ostia Antica

  Vandaag heeft u een bijzondere dag. In de ochtend ziet u de voormalig paardenrenbaan van Rome, het Circus Maximus. Ook de ruïnes van het bekende badhuis, de Thermen van Caracalla, staan op het programma. Verder de Aureliaanse stadsmuur en de Piramide van Cestius. In de middag wordt u rondgeleid over de opgravingen van de prachtige stad-ruïne, Ostia Antica.

  Dag 7

  S. Maria Maggiore - S. Prassede, - S. Pudenziana  

  Als uw vlucht pas in de middag vertrekt, zit u in de ochtend zeker niet stil. U bekijkt de S. Maria Maggiore, een van de belangrijkste en grootste kerken van de stad. Daarnaast ziet u de vroegchristelijke S. Prassede en S. Pudenziana. U eindigt in de de S. Maria degli Angeli, gebouwd in de thermen van Diocletianus. U stapt hoe dan ook met een voldaan gevoel het vliegtuig in.

 • Ontdek onze 9 daagse cultuurreis

  Reispakket Esteso

×
TERMS & CONDITIONS (ALGEMENE VOORWAARDEN)

I.	ALGEMEEN

1. Amor-Roma is een reisorganisatie die uitsluitend compleet verzorgde cultuurreizen aanbiedt naar Rome en richt zich op kleine groepen reizigers (8-12 personen) met belangstelling voor geschiedenis, kunst en cultuur. Amor-Roma biedt daarbij pakketreizen aan (EU Richtlijn Pakketreizen).
2. Amor-Roma garandeert uitvoering van de reisovereenkomst zoals vermeld op haar website of met u overeengekomen. Amor-Roma is niet verantwoordelijk voor informatie in folders, advertenties, websites en andere informatiedragers, als die niet door haar zijn opgesteld, uitgegeven of goedgekeurd.
3. Amor-Roma is niet aansprakelijk voor (de gevolgen van) zgn. onvermijdbare en buitengewone omstandigheden. Dit zijn alle omstandigheden waarop Amor-Roma geen invloed heeft en redelijkerwijs niet aan haar zijn toe te rekenen. Enkele voorbeelden zijn stakingen bij het (openbaar) vervoer, bij de vlieg- of busmaatschappij, oponthoud vanwege drukte, vertragingen, bijzondere weersomstandigheden en reisbeperkingen bij epidemieën.

II.	STO GARANT, BOEKING en BETALING 

1. Amor-Roma is aangesloten bij STO Garant. 
2. Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Amor-Roma voor al haar pakketreizen gebruik van STO Garant. U kunt dit controleren via de STO Garant deelnemerspagina (www.sto-garant.nl/deelnemers). Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.
Op alle reizen van Amor-Roma is de garantie van STO Garant van toepassing. In de garantieregeling leest u wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. U vindt deze garantieregeling op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
Omdat de garantie van STO-Garant van toepassing is op uw boeking, betaalt u de reissom niet aan Amor-Roma, maar aan de derdengeldenregeling van Stichting Certo Escrow, een bij de Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt uw reissom tot na afloop van uw boeking. Wanneer diensten door financieel onvermogen van Amor-Roma niet (volledig en/of tijdig) worden verleend, dan voert STO Garant de garantie uit. In de garantieregeling leest u hoe u daar in dat geval aanspraak op maakt.

3. Amor-Roma heeft geen vooraf vastgestelde reisdata en begint met de voorbereiding als zich 8 mensen hebben aangemeld. Als u alleen bent of met z'n tweeën, kunt u dus zelf reisgenoten zoeken. Het totaal aantal deelnemers moet echter minimaal 8 zijn en maximaal 12. Natuurlijk bent u niet verplicht om zelf medereizigers te zoeken, Amor-Roma kan daarbij helpen. Amor-Roma streeft altijd naar 12 deelnemers.
4. Het contact tussen u en Amor-Roma begint met het invullen en opsturen van het Aanvraagformulier. Het opsturen van het Aanvraagformulier verplicht u tot niets. U geeft op het Aanvraagformulier aan wanneer u naar Rome wilt en welke reis u wenst. U noemt daarbij een periode van 15 dagen waarbinnen uw reis moet plaatsvinden. U ontvangt een ontvangstbevestiging en u hoort binnen 20 dagen of de reis in de door u genoemde periode van 15 dagen gemaakt kan worden en wat de exacte reisdata zijn.
5. Als u akkoord bent met het voorstel van Amor-Roma, dan ontvangt u een Bevestigingsformulier. U stuurt dit formulier volledig ingevuld naar Amor-Roma, inclusief een kopie van uw paspoort of ID-card (bij ID-card voor en achterzijde). Dit is nodig voor het foutloos boeken van de vlucht en wordt uitsluitend daarvoor gebruikt. Desgewenst kunt u uw kopie vooraf voor ander gebruik ongeldig maken, mits de namen en nummers maar goed te lezen blijven. U ontvangt de kopie terug bij aanvang van de reis. 
6. Gelijktijdig met het sturen van het Bevestigingsformulier en de kopie ID, betaalt u 25% van de reissom. Het doen van de aanbetaling (o.a. gebruikt voor de aanschaf van de vliegtickets) wordt beschouwd als het sluiten van de formele overeenkomst tussen u en Amor-Roma. Er is dan dus sprake van een definitieve boeking. U betaalt niet rechtstreeks aan Amor-Roma, maar aan STO Garant/Certo Escrow, nadat u per mail daartoe bent uitgenodigd door STO Garant. Van Amor-Roma ontvangt u daarna per mail een bevestiging en de factuur.
7. Door het opsturen van het Bevestigingsformulier verklaart u tevens dat u de Terms & Conditions (Algemene Voorwaarden) van Amor-Roma heeft gelezen en dat u daarmee instemt. Tevens verklaart u hiermee dat u het Privacystatement van Amor-Roma heeft gelezen en dat u instemt met de wijze waarop Amor-Roma omgaat met uw persoonsgegevens.
8. Uiterlijk 21 dagen voor de vertrekdatum betaalt u het restant van 75% van de reissom. U betaalt opnieuw niet rechtstreeks aan Amor-Roma, maar aan STO Garant/Certo Escrow, nadat u per mail daartoe bent uitgenodigd door STO Garant. Van Amor-Roma ontvangt u daarna per mail een bevestiging.
Indien uw betaling niet op de afgesproken datum heeft plaatsgevonden, krijgt u een herinnering met het verzoek p.o. te betalen. Indien u dat nalaat beschouwt Amor-Roma dat als het door u annuleren van de reis.
9. U ontvangt daarna een e-mail met de vluchtnummers en -tijden, de luchthaven vanaf waar u vertrekt (zie ook de Terms & Conditions (Algemene Voorwaarden), de gegevens van het B&B of hotel waar u verblijft en andere gegevens die u nodig heeft. De reisgids ontvangt u bij het vertrek naar Rome op de luchthaven. 

III.	ANNULERING

1. Als u na de definitieve boeking binnen 24 uur per mail aan Amor-Roma laat weten de overeenkomst te willen ontbinden, zijn daaraan voor u geen kosten verbonden. Als u de overeenkomst wilt ontbinden, nadat de periode van 24 uur is verstreken, bestaat er geen recht op teruggave van de aanbetaling, ook niet als er van uw kant sprake is van overmacht. Wel kunt u dan proberen iemand anders zoeken die uw plaats inneemt (zgn. indeplaatsstelling) en daarna met hem of haar de aanbetaling verrekenen. Als een ander meegaat dan degene die zich oorspronkelijk aanmeldde, vraagt de vliegmaatschappij altijd een bedrag voor de naamswijziging. Deze kosten daarvan zijn niet voor rekening van Amor-Roma.
2. Als u de overeenkomst wilt ontbinden, nadat u de resterende 75% van de reissom heeft betaald, heeft u recht op terugbetaling van 50% van die 75%, indien Amor-Roma per e-mail hiervan door u op de hoogte is gesteld uiterlijk op de 14e dag voor de vertrekdatum. Indien u de overeenkomst wilt ontbinden binnen de periode van 14 dagen voor de vertrekdatum, heeft u geen recht op terugbetaling.

IV.	PRIJZEN

1. In de prijs van de reizen van Amor-Roma zoals vermeld op de website is altijd opgenomen: 
- Vliegreis, inclusief alle toeslagen, luchthavenbelasting en inclusief bagage. Bij de 5-daagse reis 8 kg (Brussels Airlines-vertrek Brussel) of 10 kg (Ryanair-vertrek Eindhoven), 40x50x25 cm. Bij de 7-daagse en de 9-daagse reis: 20 kg. en 1 klein stuk handbagage.
- Transfer van het vliegveld in Rome naar het centrum van de stad en v.v. 
- Openbaar vervoer in Rome (bus, metro, tram) en eventueel naar Ostia Antica.
- Tijdens het reisprogramma (ochtend- of middagexcursies) toegang tot alle musea, kerken, klassieke monumenten en opgravingsterreinen die in het reisprogramma zijn vermeld.
- Verblijf in een goed en centraal gelegen hotel of B&B (minimaal ***), op basis van tweepersoonskamers, inclusief een uitgebreid continentaal ontbijtbuffet. 
- Dagelijks een driegangenmaaltijd met 2 drankjes in een traditionele Romeinse trattoria, waarbij de kok het menu samenstelt.
- Stedelijke toeristenbelasting.
- Dagelijks inhoudelijk deskundige begeleiding bij de stadswandelingen en het bezoek aan musea, kerken, monumenten en opgravingsterreinen. 
2. In de prijs van de reizen van Amor-Roma is niet opgenomen: 
- Een reis- en annuleringsverzekering. Amor-Roma raadt het afsluiten aan.
- Lunches
- Koffie/drankjes tussendoor.

V.	VERTREK VAN DE REIS

1. De keuze van de luchthaven van vertrek is aan Amor-Roma. Doorgaans vertrekt Amor-Roma vanaf Eindhoven-Airport, soms vanaf Brussel-Zaventem. U moet op tijd aanwezig zijn. Bij het niet op tijd verschijnen bij de gate kan het zijn dat het reisgezelschap is vertrokken.
2. U moet een geldig identiteitsbewijs (paspoort of ID-card) bij zich hebben. 

VI.	IN ROME

1. Amor-Roma garandeert het verblijf in een hotel of B&B met minimaal drie sterren, in een tweepersoonskamer (voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag), met dagelijks een goed ontbijt.
2. Indien Amor-Roma heeft gekozen voor het verblijf in een B&B, ontvangt u per kamer een sleutel of een set sleutels. U bent zelf verantwoordelijk voor de aan u uitgereikte sleutel of set sleutels. Bij verlies zal de eigenaar van het B&B de kosten die gepaard gaan met de vervanging op u verhalen.
3. De avondmaaltijden worden gebruikt in een trattoria op loopafstand van het hotel of B&B. De avondmaaltijd bestaat uit een driegangenmenu, dat wordt samengesteld door de kok van het restaurant. Bij de maaltijd krijgt u twee drankjes geserveerd (wijn, bier, frisdrank). 
4. Amor-Roma voorziet in het verstrekken van vaak voor meerdere dagen geldige vervoersbewijzen voor het openbaar vervoer (bus, tram metro), soms in combinatie met toegangsbewijzen voor musea e.d. U bent zelf verantwoordelijk voor de aan u uitgereikte vervoersbewijzen en toegangskaarten en dient die in de stad altijd bij zich te hebben.
5. De indeling van de dag in Rome is doorgaans als volgt: 08.45 – 12.00: ochtendexcursie, 12.00 – 14.30: lunch en siësta, 14.30 – 18.00: middagexcursie, 20.00: diner.
6. Het excursieprogramma in Rome is fysiek stevig en weinig geschikt voor mensen met een beperkte mobiliteit. Het staat u vrij om een of meer dagdelen naar eigen inzicht te besteden. In dat geval heeft u echter geen recht op terugbetaling van de kosten die Amor-Roma volgens het programma voor u zou maken.
7. Het is mogelijk dat als gevolg van overmacht een of meer excursies geen doorgang kunnen vinden. In dit geval kiest de gids in overleg met u een passend alternatief. Als dat niet mogelijk is, ontvangt u van Amor-Roma de kosten terug die voorzien waren voor de oorspronkelijke excursie.

VII.	UW GIDS

1. Tijdens reis worden de excursies geleid door G.H.J.M. Olthof, de eigenaar van Amor-Roma.
2. Indien uw gids door onvoorziene omstandigheden, bv. ziekte, niet mee kan naar Rome, zorgt Amor-Roma ervoor dat er een andere, ervaren, Rome-gids voor u beschikbaar is.
3. Als ook dat voor Amor-Roma niet mogelijk is wordt de reis door Amor-Roma geannuleerd. U ontvangt dan z.s.m. bericht. Amor-Roma betaalt u de reissom terug, maar u heeft geen recht op schadevergoeding. 

VIII.	BOEK DRIE KEER ROME

1. Als u zich heeft ingeschreven voor de reis Medio of de reis Esteso ontvangt u het boek Drie keer Rome. 25 Wandelingen langs monumenten van keizers, pausen en fascisten, Den Haag 2017 (winkelwaarde € 22,50).
2. Het boek (1 exemplaar per boekingsadres) wordt door Amor-Roma gezonden naar het opgegeven adres nadat de reissom geheel is voldaan, waarbij de portokosten voor rekening van Amor-Roma zijn.