• Verken de straten van Rome

  met uw eigen gids

 • Gerard Olthof

  Historicus en auteur

  broken image

  "U meenemen in het oude en jongste verleden van Rome. Dat doe ik."

  Uw reisorganisator en gids in Rome is Gerard Olthof (1954). Hij studeerde contemporaine geschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na zijn afstuderen was hij meer dan 35 jaar werkzaam in het voortgezet onderwijs, als docent, conrector, rector en bestuurder.

   

  Tegenwoordig geeft hij lezingen en organiseert en begeleidt hij culturele maatwerkreizen naar Rome, uitsluitend op aanvraag voor kleine groepen. Dat doet hij met zijn eigen reisorganisatie Amor-Roma. Gerard Olthof bezocht de Eeuwige Stad vele tientallen malen en treedt er vanaf 1988 op als gids. Hij kent de stad, haar geschiedenis en haar bezienswaardigheden erg goed.

   

  Daarnaast schreef en publiceerde hij de verhalende reisgids Drie keer Rome. 25 Wandelingen langs monumenten van keizers, pausen en fascisten (Den Haag 2017), later aangevuld met Rome op het tweede gezicht. Wandelingen buiten de gebaande paden. (Den Haag 2021).

 • Hoe wij werken?

  Lees meer over onze werkwijze

 • Ervaringen met Amor-Roma reizen

  van Gerard Olthof

  Marian Galle

  "Gerard is een boeiend verhalenverteller, die zich vol enthousiasme blijft verdiepen in de oude en recente geschiedenis van de stad."

  Corry van Paassen

  "Met heel veel enthousiasme probeert Gerard je de liefde voor ‘zijn’ stad bij te brengen. Dit is hem dan ook zeker gelukt."

  Froukje Konijnenberg

  "Gerard is een bevlogen reisleider, je kunt goed merken dat zijn achtergrond in het onderwijs en de geschiedkunde ligt."