• Cultuurreis Esteso

  Een unieke ervaring in 9 dagen

 • Uw hotel (of B&B) en maaltijden

  U verblijft in een goed Guest House of B&B (minimaal 3 sterren) in het centrum van de stad. Elke ochtend wacht u een ontbijt in een nabijgelegen trattoria. U kiest zelf waar u uw lunch haalt en bekostigt deze zelf. U sluit de dag ook af in een traditionele Romeinse trattoria. Hier gebruikt u samen met uw gids onder het genot van een glas wijn een Italiaanse maaltijd en kunt u napraten over de afgelopen dag. Het menu wordt samengesteld door de kok.

   

  Amor-Roma organiseert cultuurreizen met een goed gevuld programma. Wandelschoenen zijn zeker aan te raden.

   

  EXTRA: Boekt u deze reis? Dan ontvangt u een exemplaar van het boek Drie keer Rome gratis!

  broken image

  Elk aanbod van Amor-Roma valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

 • Esteso

  9 dagen - 8 nachten

  broken image

  Dag 1

  Heenvlucht

  Uw 9-daagse cultuurreis start wanneer u 's middags naar Rome vliegt. Dit gebeurt via Eindhoven of Brussels Airport. Gerard Olthof, uw gids, treft u hier. Aangekomen in Rome, vertrekt u per bus naar uw Guest House of B&B. Hier krijgt u de tijd om uw koffer(s) op uw kamer te zetten en even te ontspannen. 's Avonds gebruikt u uw eerste maaltijd in de Eeuwige Stad.

  broken image

  Dag 2

  Sint-Pieter - Sint-Pietersplein - Vaticaanse Musea

  Natuurlijk begint u de tweede dag met een spectaculaire bezienswaardigheid: de Sint-Pieter. U verkent niet alleen deze prachtige basiliek, maar ook de opgravingen onder de crypte. In de middag gaat u naar de Vaticaanse Musea, waar u de pauselijke kunstschatten in al hun glorie kunt aanschouwen. Zo ook de beroemde Sixtijnse Kapel, waar Michelangelo zijn grote fresco's schilderde.

  broken image

  Dag 3

  Colosseum - Forum Romanum - Capitolijnse musea

  Het Colosseum: ooit beroemd en berucht om het volksvermaak dat zich hier afspeelde. Daarmee begint uw dag. Daarna bezichtigt u de Triomfboog van Constantijn en leidt Gerard u rond over het Forum Romanum. Na de lunch wandelt u over de Via dei Fori Imperiali, bekijkt u de Zuil van Trajanus en topstukken uit de oudheid in de veelzijdige Capitolijnse musea.

  broken image

  Dag 4

  Villa Torlonia - Pantheon - Trevifontein

  De vierde dag begint met een bezoek aan de Villa Torlonia, waar Mussolini woonde. Daarna bewondert u twee juweeltjes van kerken: de S. Agnese fuori le Mura en de S. Costanza. 's Middags gaat u naar Piazza Navona. Verder bekijkt u het beroemde Pantheon en de indrukwekkende S. Luigi dei Francesi, S.M. sopra Minerva en S. Ignazio. U eindigt bij de Trevifontein.

  broken image

  Dag 5

  Galleria Borghese - S.Maria Maggiore - Palazzo Massimo

  We starten in de Galleria Borghese om daar o.a. de beelden van Bernini en de schilderijen van Caravaggio te bewonderen. Daarna bezoekt u het Forum van Mussolini. In de middag staan de bekende S. Maria Maggiore en de vroegchristelijke S. Prassede en S. Pudenziana op het programma. U eindigt bij de mooie kunstcollectie van Museo Palazzo Massimo. 

  broken image

  Dag 6

  Circus Maximus - Thermen van Caracalla - Ostia Antica

  Vandaag duikt u diep in het verleden van Rome. In de ochtend loopt u langs Circus Maximus. Ook staan de Thermen van keizer Caracalla op het programma. Verder ziet u de Aureliaanse stadsmuur en de S. Paolo fuori le Mura. In de middag verlaat u Rome en krijgt u een uitgebreide rondleiding op het grote opgravingsterrein van de voormalige havenstad, Ostia Antica.

  broken image

  Dag 7

  Piazza Barberini - Via Appia - Janiculum en Trastevere

  U begint uw dag op de Piazza Barberini, een groot 16e-eeuws plein op de Quirinaal in Rome en in de Via Rasella. U bezoekt daarna de beroemde weg uit de oudheid, de Via Appia en bekijkt het indrukwekkende Fosse Ardeatine. 's Middags bekijkt u Rome vanaf de Janiculum en wandelt u door de wijk Trastevere, waar u de kerken S. Maria in Trastevere en S. Francesco a Ripa bezoekt.

  broken image

  Dag 8

  Spaanse trappen - Campo dei Fiori - Bocca della Verità

  Hoewel u niet met de trein reist, bezoekt u wel Stazione Termini. Op deze dag ziet u een aantal bijzondere monumenten: de Obelisk van Dogali, de drukke Spaanse trappen, Piazza del Popolo en het mausoleum van Augustus. Ook 's middags verveelt u zich niet met een bezoek aan de Gesù, Campo dei Fiori, het Tibereiland, het theater van Marcellus, en de Bocca della Verità

  broken image

  Dag 9

  S. Giovanni in Laterano, - Scala Santa - S. Pietro in Vincoli

  Indien de terugvlucht pas 's middags is gepland, gaat u 's ochtends naar de S. Giovanni in Laterano en de beroemde Scala Santa (Heilige Trap) uit het paleis van Pilatus. Als er voldoende tijd is, bezoekt u daarnaast nog de S. Pietro in Vincoli met het Mozes-beeld van Michelangelo. Met een voldaan gevoel stapt u in het vliegtuig.

 • Uw keuze gemaakt?

  Vraag nu uw reis aan!