• STO Garant

  Uw garantie goed geregeld

 • Dankzij STO Garant gaat u met een gerust hart naar Rome

  De combinatie van reisdiensten die Amor-Roma aanbiedt, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302. Hierdoor kunt u als klant aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.

   

  Wat is STO Garant?
  Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling, maakt Amor-Roma gebruik van STO Garant voor alle pakketreizen. STO Garant is een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling. Het is een derdengeldenregeling die uw betaling waarborgt tot na afloop van uw boeking. Als reiziger betaalt u het boekingsbedrag niet aan Amor-Roma, maar aan de derdengeldenrekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze Stichting Derdengelden verwerkt alle betalingen voor STO Garant.

   

  De dag na afloop van uw reis wordt uw betaling vrijgegeven van de derdengeldenrekening aan Amor-Roma. Als Amor-Roma voor het einde van uw reis in een faillissement of surseance van betaling terechtkomt, dan wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal er dan, afhankelijk van de situatie, voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of naar het eindpunt van uw boeking kunt reizen.


  Contactgegevens van STO Garant

  Hiermee heeft Amor-Roma zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant. Wanneer de afgesproken reisdiensten door insolventie van Amor-Roma niet worden verleend, kunt u als reiziger contact opnemen met STO Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@sto-garant.nl of +31 (0)85 13 02 943.

   

  U ontvangt van Amor-Roma de benodigde informatie over het voldoen van de betaling voor uw boeking. Voor alle boekingen geldt dat het volledige boekingsbedrag voor aanvang van de boeking betaald dient te zijn aan de derdengeldenrekening.

   

×
TERMS & CONDITIONS (ALGEMENE VOORWAARDEN)

I.	ALGEMEEN

1. Amor-Roma is een reisorganisatie die uitsluitend compleet verzorgde cultuurreizen aanbiedt naar Rome en richt zich op kleine groepen reizigers (8-12 personen) met belangstelling voor geschiedenis, kunst en cultuur. Amor-Roma biedt daarbij pakketreizen aan (EU Richtlijn Pakketreizen).
2. Amor-Roma garandeert uitvoering van de reisovereenkomst zoals vermeld op haar website of met u overeengekomen. Amor-Roma is niet verantwoordelijk voor informatie in folders, advertenties, websites en andere informatiedragers, als die niet door haar zijn opgesteld, uitgegeven of goedgekeurd.
3. Amor-Roma is niet aansprakelijk voor (de gevolgen van) zgn. onvermijdbare en buitengewone omstandigheden. Dit zijn alle omstandigheden waarop Amor-Roma geen invloed heeft en redelijkerwijs niet aan haar zijn toe te rekenen. Enkele voorbeelden zijn stakingen bij het (openbaar) vervoer, bij de vlieg- of busmaatschappij, oponthoud vanwege drukte, vertragingen en bijzondere weersomstandigheden.

II.	STO GARANT 

1. Amor-Roma is aangesloten bij STO Garant. STO Garant biedt de reiziger een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling
2. Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Amor-Roma gebruik van STO Garant op al haar pakketreizen. STO Garant zal in geval van surseance van betaling of van faillissement van Amor-Roma ervoor zorgen, afhankelijk van in welke fase de reis zich bevindt, dat u uw geld terug krijgt, u uw reis kunt vervolgen en indien de reisovereenkomst de heen- en terugreis omvat, u gerepatrieerd wordt. 
3. De betalingsprocedure. 
Om deze garantie te kunnen realiseren maakt STO Garant gebruik van de derdengeldenregeling van Certo Escrow B.V. (Certo Escrow). Als reiziger betaalt u de reissom niet aan Amor-Roma maar betaalt u deze aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow. Certo Escrow, een bij de Nederlandsche Bank geregistreerde betaaldienstverlener, beheert deze stichting. 
Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow. 
Uw reissom wordt automatisch 1 dag na afloop van uw reis vrijgegeven aan Amor-Roma.

III.  BOEKING EN BETALING

1. Amor-Roma heeft geen vooraf vastgestelde reisdata en begint met de voorbereiding als zich 8 mensen hebben aangemeld. Als u alleen bent of met z'n tweeën, kunt u dus zelf reisgenoten zoeken. Het totaal aantal deelnemers moet echter minimaal 8 zijn en maximaal 12. Natuurlijk bent u niet verplicht om zelf medereizigers te zoeken, Amor-Roma kan daarbij helpen. Amor-Roma streeft altijd naar 12 deelnemers.
2. Het contact tussen u en Amor-Roma begint met het invullen en opsturen van het Aanvraagformulier. Het opsturen van het Aanvraagformulier verplicht u tot niets. U geeft op het Aanvraagformulier aan wanneer u naar Rome wilt en welke reis u wenst. U noemt daarbij een periode van 15 dagen waarbinnen uw reis moet plaatsvinden. U ontvangt een ontvangstbevestiging en u hoort binnen 20 dagen of de reis in de door u genoemde periode van 15 dagen gemaakt kan worden en wat de exacte reisdata zijn.
3. Als u akkoord bent met het voorstel van Amor-Roma, dan ontvangt u een Bevestigingsformulier. U stuurt dit formulier volledig ingevuld naar Amor-Roma, inclusief een kopie van uw paspoort of ID-card (bij ID-card voor en achterzijde). Dit is nodig voor het foutloos boeken van de vlucht en wordt uitsluitend daarvoor gebruikt. Desgewenst kunt u uw kopie vooraf voor ander gebruik ongeldig maken, mits de namen en nummers maar goed te lezen blijven. U ontvangt de kopie terug bij aanvang van de reis. 
4. Gelijktijdig met het sturen van het Bevestigingsformulier en de kopie ID, betaalt u 25% van de reissom. Het doen van de aanbetaling (o.a. gebruikt voor de aanschaf van de vliegtickets) wordt beschouwd als het sluiten van de formele overeenkomst tussen u en Amor-Roma. Er is dan dus sprake van een definitieve boeking. U betaalt niet rechtstreeks aan Amor-Roma, maar aan STO Garant/Certo Escrow, nadat u per mail daartoe bent uitgenodigd door STO Garant. Van Amor-Roma ontvangt u daarna per mail een bevestiging en de factuur.
5. Door het opsturen van het Bevestigingsformulier verklaart u tevens dat u de Terms & Conditions (Algemene Voorwaarden) van Amor-Roma heeft gelezen en dat u daarmee instemt. Tevens verklaart u hiermee dat u het Privacystatement van Amor-Roma heeft gelezen en dat u instemt met de wijze waarop Amor-Roma omgaat met uw persoonsgegevens.
6. Uiterlijk 21 dagen voor de vertrekdatum betaalt u het restant van 75% van de reissom. U betaalt opnieuw niet rechtstreeks aan Amor-Roma, maar aan STO Garant/Certo Escrow, nadat u per mail daartoe bent uitgenodigd door STO Garant. Van Amor-Roma ontvangt u daarna per mail een bevestiging.
Indien uw betaling niet op de afgesproken datum heeft plaatsgevonden, krijgt u een herinnering met het verzoek p.o. te betalen. Indien u dat nalaat beschouwt Amor-Roma dat als het door u annuleren van de reis.
7. U ontvangt daarna een e-mail met de vluchtnummers en -tijden, de luchthaven vanaf waar u vertrekt (zie ook de Terms & Conditions (Algemene Voorwaarden), de gegevens van het B&B of hotel waar u verblijft en andere gegevens die u nodig heeft. De reisgids ontvangt u bij het vertrek naar Rome op de luchthaven. 

IV.	ANNULERING

1. Als u na de definitieve boeking binnen 24 uur per mail aan Amor-Roma laat weten de overeenkomst te willen ontbinden, zijn daaraan voor u geen kosten verbonden. Als u de overeenkomst wilt ontbinden, nadat de periode van 24 uur is verstreken, bestaat er geen recht op teruggave van de aanbetaling, ook niet als er van uw kant sprake is van overmacht. Wel kunt u dan proberen iemand anders zoeken die uw plaats inneemt (zgn. indeplaatsstelling) en daarna met hem of haar de aanbetaling verrekenen. Als een ander meegaat dan degene die zich oorspronkelijk aanmeldde, vraagt de vliegmaatschappij altijd een bedrag voor de naamswijziging. Deze kosten daarvan zijn niet voor rekening van Amor-Roma.
2. Als u de overeenkomst wilt ontbinden, nadat u de resterende 75% van de reissom heeft betaald, heeft u recht op terugbetaling van 50% van die 75%, indien Amor-Roma per e-mail hiervan door u op de hoogte is gesteld uiterlijk op de 14e dag voor de vertrekdatum. Indien u de overeenkomst wilt ontbinden binnen de periode van 14 dagen voor de vertrekdatum, heeft u geen recht op terugbetaling.

V.	PRIJZEN

1. In de prijs van de reizen van Amor-Roma zoals vermeld op de website is altijd opgenomen: 
- Vliegreis, inclusief bagage (bij de 5-daagse reis: 10 kg. 40x50x25 cm; bij de 7-daagse en de 9-daagse reis: 20 kg.), 1 klein stuk handbagage, toeslagen en luchthavenbelasting).
- Transfer van het vliegveld in Rome naar het centrum van de stad en v.v. 
- Openbaar vervoer in Rome (bus, metro, tram) en eventueel naar Ostia Antica.
- Tijdens het reisprogramma (ochtend- of middagexcursies) toegang tot alle musea, kerken, klassieke monumenten en opgravingsterreinen die in het reisprogramma zijn vermeld.
- Verblijf in een goed en centraal gelegen hotel of B&B (minimaal ***), op basis van tweepersoonskamers, inclusief een uitgebreid continentaal ontbijtbuffet. 
- Dagelijks een driegangenmaaltijd met 2 drankjes in een traditionele Romeinse trattoria, waarbij de kok het menu samenstelt.
- Stedelijke toeristenbelasting.
- Dagelijks inhoudelijk deskundige begeleiding bij de stadswandelingen en het bezoek aan musea, kerken, monumenten en opgravingsterreinen. 
2. In de prijs van de reizen van Amor-Roma is niet opgenomen: 
- Een reis- en annuleringsverzekering. Amor-Roma raadt het afsluiten aan.
- Lunches
- Koffie/drankjes tussendoor.

VI.	VERTREK VAN DE REIS

1. De keuze van de luchthaven van vertrek is aan Amor-Roma. Doorgaans vertrekt Amor-Roma vanaf Eindhoven-Airport, soms vanaf Brussel-Zaventem. U moet op tijd aanwezig zijn. Bij het niet op tijd verschijnen bij de gate kan het zijn dat het reisgezelschap is vertrokken.
2. U moet een geldig identiteitsbewijs (paspoort of ID-card) bij zich hebben. 

VII.	IN ROME

1. Amor-Roma garandeert het verblijf in een hotel of B&B met minimaal drie sterren, in een tweepersoonskamer (voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag), met dagelijks een goed ontbijt.
2. Indien Amor-Roma heeft gekozen voor het verblijf in een B&B, ontvangt u per kamer een sleutel of een set sleutels. U bent zelf verantwoordelijk voor de aan u uitgereikte sleutel of set sleutels. Bij verlies zal de eigenaar van het B&B de kosten die gepaard gaan met de vervanging op u verhalen.
3. De avondmaaltijden worden gebruikt in een trattoria op loopafstand van het hotel of B&B. De avondmaaltijd bestaat uit een driegangenmenu, dat wordt samengesteld door de kok van het restaurant. Bij de maaltijd krijgt u twee drankjes geserveerd (wijn, bier, frisdrank). 
4. Amor-Roma voorziet in het verstrekken van vaak voor meerdere dagen geldige vervoersbewijzen voor het openbaar vervoer (bus, tram metro), soms in combinatie met toegangsbewijzen voor musea e.d. U bent zelf verantwoordelijk voor de aan u uitgereikte vervoersbewijzen en toegangskaarten en dient die in de stad altijd bij zich te hebben.
5. De indeling van de dag in Rome is doorgaans als volgt: 08.45 – 12.00: ochtendexcursie, 12.00 – 14.30: lunch en siësta, 14.30 – 18.00: middagexcursie, 20.00: diner.
6. Het excursieprogramma in Rome is fysiek stevig en weinig geschikt voor mensen met een beperkte mobiliteit. Het staat u vrij om een of meer dagdelen naar eigen inzicht te besteden. In dat geval heeft u echter geen recht op terugbetaling van de kosten die Amor-Roma volgens het programma voor u zou maken.
7. Het is mogelijk dat als gevolg van overmacht een of meer excursies geen doorgang kunnen vinden. In dit geval kiest de gids in overleg met u een passend alternatief. Als dat niet mogelijk is, ontvangt u van Amor-Roma de kosten terug die voorzien waren voor de oorspronkelijke excursie.

VIII.	UW GIDS

1. Tijdens reis worden de excursies geleid door G.H.J.M. Olthof, de eigenaar van Amor-Roma.
2. Indien uw gids door onvoorziene omstandigheden, bv. ziekte, niet mee kan naar Rome, zorgt Amor-Roma ervoor dat er een andere, ervaren, Rome-gids voor u beschikbaar is.
3. Als ook dat voor Amor-Roma niet mogelijk is wordt de reis door Amor-Roma geannuleerd. U ontvangt dan z.s.m. bericht. Amor-Roma betaalt u de reissom terug, maar u heeft geen recht op schadevergoeding. 

IX.	BOEK DRIE KEER ROME

1. Als u zich heeft ingeschreven voor de reis Medio of de reis Esteso ontvangt u het boek Drie keer Rome. 25 Wandelingen langs monumenten van keizers, pausen en fascisten, Den Haag 2017 (winkelwaarde € 22,50).
2. Het boek (1 exemplaar per boekingsadres) wordt door Amor-Roma gezonden naar het opgegeven adres nadat de reissom geheel is voldaan, waarbij de portokosten voor rekening van Amor-Roma zijn.